QOUTES

 • Alvin Queen; ‘ I hear music ‘ 

 • Scott Hamilton; ‘a hell of a vibesplayer’ 

 • Willem Duys; ‘dikke mik ! ‘

 • Cees Schrama; ‘unduly modest vibesplayer’ 

 • Bosko Petrovic; ‘one of the best European vibesplayers’  

 • Club owner; ‘the highest attainable’

 • Over René ten Cate

 • begon al op jonge leeftijd met muziek en verkende de piano en de drums. Later op 12-jarige leeftijd trad hij toe als drummer bij een band, de andere leden waren toen 18. Beginnend met Symphonische Rock, Funk en JazzRock, de stijlen veranderden met de mogelijkheid om de instrumenten te bespelen. De interesse in Jazz begon op 16-jarige leeftijd door het luisteren naar het trio van Oscar Peterson (The Trio). Pas later schakelde hij over op vibrafoon, nadat hij Mike Mainieri had gehoord met zijn band ‘Steps’ op het North Sea Jazz festival. Aanvankelijk studeerde hij Mechanical Engineering maar wendde zich eind jaren 80 tot het Koninklijk Conservatorium om vibrafoon en drums te studeren. Zijn leermeesters waren Frans Elsen en Frits Landesbergen, waar hij afstudeerde met een 9. Als muzikant trad hij op met Nationale ‘Jazzcats’ als Ruud Brink, Pia Beck, Jarmo Hoogendijk, Herman Schoonderwald, Benny Baily, Ruud Breuls, Leonardo Amuedo, Peter Tiehuis, Martijn v Iterson, Ben Herman, Louis Debij, Andrea van Otterloo, Joke Bruijs en internationale ‘Jazzcats’ zoals Alvin Queen, Martin Drew, Scott Hamilton, Pat Metheny. Eind jaren 80 werd hij een paar keer uitgenodigd door Herman Schoonderwald als gastsolist met de Big Band ‘The Skymasters’ mee te spelen. Opgetreden hiermee voor radio en TV. Werd genomineerd voor de Boy Edgar prijs  in 1991 maar deed uiteindelijk mee aan de Pall Mall Swing Award waar hij in dat jaar finalist werd. Er hebben in de voorrondes 54 musici uit NL meegedaan. Tijdens zijn studie was hij bandlid bij de ‘Swing Society’ in Amsterdam. Ook was hij finalist van de DENON Swing Award.

 • Hij trad op op het North Sea Jazz festival met de Swing Society met o.m. Herman Schoonderwald in de voorhoede. Werkte een aantal jaren Back Stage op alle podia bij het North Sea Jazz festival. Begin 2017 lanceerde hij zijn eerste trio-cd ‘Solar’ waarop hij vibrafoon en piano speelt.

 • In 2019 komt hij voor als sideman op vibrafoon op een aantal vooraanstaande CD-productie’s (met nominaties)

 • In 2019 is ook het Dutch Jazz Ensemble opgericht waar hij deel van uitmaakt en die ook een CD hebben uitgebracht.

 • In December 2021 heeft hij een live-CD opgenomen met de Amerikaanse icoon Scott Hamilton

 • * * * * *

 • started with music at an early age, exploring the piano and drums. Later at the age of 12 he joined a band as a drummer, the members were 18 at the time. Starting with Symphonic Rock, Funk and JazzRock, the styles changed with the abbility of playing the instruments.

 Jazz entered in at the age of 16 listening to Oscar Peterson. When he had seen a concert of ‘Steps” with vibist Mike Mainieri, he turned directly to the vibraphone. Eventually studying Engineering, he turned to the Royal Conservatorium in the late 80 ties to study vibraphone and drums with master Frits Landesbergen, were he graduated with a 9.

 As a musician, he performed with National ‘Jazzcats’ like Ruud Brink, Pia Beck, Jarmo Hoogendijk, Herman Schoonderwald, Benny Baily, Ruud Breuls, Leonardo Amuedo, Peter Tiehuis, Martijn v Iterson, Ben Herman, Louis Debij, Andrea van Otterloo as well as International ‘ Jazzcats’ like Alvin Queen, Martin Drew, Scott Hamilton, Pat Metheny, to mention a few. In the late 80 ties he was a few times invited to play with the Big Band ‘ The Skymasters’ performing for radio and TV. 

 Nominated for the prestigiuos  Dutch Boy Edgar Award in 1991, but entered the Pall Mall Swing Award were he was finalist in that year. During his study he was several times performing with the ‘Swing Society’ in were he was also the finalist of the DENON Swing Award. He performed at the North Sea Jazz festival and other festivals in Europe. Early 2017 he launched his first trio CD ‘Solar’ on which he plays vibraphone and piano as well.

 • In 2019 he plays vibraphone as a sideman on 2 CD productions (with Edison nominations)

 • 2019 the Dutch Jazz Ensemble was founded and made also their first CD (bandmember)

 • and in December 2021 he recorded a live-concert with the American saxophonist Scott Hamilton.

 • TRIO

Info

© Copyright 2024 | All rights reserved

Voxern | Izrada Web Stranica